Bezoek de molen en huur van de Molenzaal

Kom eens langs op de speciale molendagen waarop de molen voor het publiek open is (zie openingstijden). Voor een individueel bezoek of een groepsrondleiding bent u van harte welkom en kunt u contact opnemen met de molenaar@krijtmolen.nl

Ook het komende jaar zal de Krijtmolen weer regelmatig open zijn voor het publiek waarbij de krijtgidsen en de molenaar weer klaar zullen staan om bezoekers uit binnen en buitenland te ontvangen.  We trappen het seizoen af op 9 april 2022 met een speciale recordpoging.   Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige molenaars 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.   De officiële opening van het jaar van de molenaar was vorige maand op houtzaagmolen ‘ het Jonge Schaap’ op de Zaanse Schans waar de beschermvrouwe van de Hollandsche Molen, prinses Beatrix de jubileum poster mocht onthullen.   Er staan veel bijzondere activiteiten op stapel  en steeds zal het komende jaar een andere provincie centraal staan.   Hou de publiciteit maar in de gaten. 

Op 9 april is het de bedoeling om een recordpoging te doen om zoveel mogelijk molens tegelijk te laten draaien tussen 11.00 en 12.00 uur voor het Guinessbook of records.   Natuurlijk doet de Krijtmolen mee en hopen we op een gunstige wind want daar kunnen we niet zonder. 

Loop gerust even binnen want tijdens het recordpoging uur is er voor iedere bezoeker een lekker kopje koffie of thee. 

 

Openingstijden Molen

 Voor 2022 gelden, onder voorbehoud van Corona-maatregelen, de volgende data en tijden:

Datum Tijd Wat is (was) er te doen?
zaterdag 9 april 10 – 15 uur Open Molendag
zaterdag 14 en zondag 15 mei  10 – 17 uur Nationale Molendagen
zaterdag 11 juni 10 – 15 uur Open Molendag
zaterdag 9 juli 10 – 15 uur Open Molendag
zaterdag 13 augustus 10 – 15 uur Open Molendag
zaterdag 10 september 10 – 17 uur Open Monumentendag
zaterdag 8 oktober 10 – 15 uur Open Molendag

Voor een individueel bezoek of een groepsrondleiding kunt u contact opnemen met de molenaar via molenaar@krijtmolen.nl

 

COVID-regels 
Bij de rondleidingen (april tot oktober, iedere 2e zaterdag van de maand) houden we rekening met de RIVM-richtlijnen.

 

Huur van de Molenzaal
De Krijtmolen, een historische locatie voor eigentijdse evenementen!
Het grootste deel van de huurprijs is dan ook direct bestemd voor het onderhoud van de molen en stelt de molenaar in staat de molen zo vaak mogelijk te laten draaien of in werking te zijn.

De molenzaal van de Krijtmolen is uitermate geschikt voor diverse gelegenheden en bijeenkomsten. Al jaren is deze unieke zaal erg populair als trouwlocatie maar ook voor een feestje, receptie, diner, vergadering of presentatie kunt u bij ons terecht. Mede door de grote glaswand tussen de zaal en maalruimte ervaart u het specifieke ‘molengevoel’.  Bij mooi weer kan natuurlijk ook van de heerlijke molentuin gebruik gemaakt worden.

Ook uniek is het dat de molenaar van de Krijtmolen tevens gastheer van de molenzaal is. Voor meer informatie en boekingen kunt u dan ook direct contact met hem opnemen via; molenaar@krijtmolen.nl  Veel basisinformatie over de huur van de molenzaal kunt u vinden op de website van de molenzaal www.molenzaalkrijtmolen.nl

 

Wij werken samen met diverse cateraars in verschillende prijsklassen maar allemaal met een uitstekende prijs-kwaliteits verhouding. U kunt dus zelf bepalen welke cateraar het beste bij uw smaak en budget past. Daardoor is de molenzaal   voor iedereen een geschikte locatie om een bijzondere bijeenkomst te houden.