Krijtmolenbier in Café ’t Sluisje!

 

Geniet van een heerlijk glas Krijtmolenbier in café ’t Sluisje, terwijl u tegelijkertijd de prachtige Krijtmolen d’Admiraal in Amsterdam-Noord steunt!

Krijtmolen d’Admiraal is een unieke historische molen die al eeuwenlang een belangrijke rol speelt in de Amsterdamse geschiedenis door stenen te malen als basis voor metselproducten als krijt, tufsteen en schelpen: een cultureel erfgoed dat we moeten koesteren en behouden voor toekomstige generaties. En dit onderschrijft café ’t Sluisje, eveneens een monument in Amsterdam Noord, natuurlijk van harte.

Door het drinken van een glas Krijtmolenbier steunt u met € 1,00 niet alleen de molen, maar kunt u ook nog eens genieten van een heerlijk fris en fruitig biertje in het gezelligste café van Amsterdam Noord. Biologisch Krijtmolenbier wordt gebrouwen door de ‘Waterland Brewery’ in Monnickendam.

Waarom de combinatie Krijtmolenbier en Monnickendam?

Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is dat de molen destijds in 1792 door Elizabeth Admiraal is gebouwd met de winst uit haar brouwerij gevestigd aan het Zuideinde nummer 4 in Monnickendam. Want de toen al 90 jarige Elizabeth was tot het einde van haar leven een ondernemende vrouw! Behalve te investeren in een windmolenbedrijf in Buiksloot kwam zij ook uit een aanzienlijke brouwersfamilie die al stamde uit 1688. Trouwens ook haar man, Roelof de Leeuw, stamde uit een brouwersfamilie uit Oostzaan. Bierbrouwen speelde dus een belangrijke rol in deze familie. Dus waarom niet opnieuw bier in Monnickendam laten brouwen om de molen te steunen! En vanwege de kleur van het krijt moest het natuurlijk witbier worden.

En waar kan dat beter geschonken worden dan in een oer-Hollandse café als ’t Sluisje?

Daarnaast hebben we het in beide gevallen, bierbrouwer en molenaar, over originele-Nederlandse ambachten: de combinatie is snel gemaakt!

Daarom verkoopt de Krijtmolen en schenkt café ’t Sluisje, als ode aan Elizabeth Admiraal, deze zomer Krijtmolenbier!

Voor verkrijgbaarheid, openingstijden en speciale aanbiedingen kijk op onze websites: www.krijtmolen.nl